جستجو مطالب
جدا کننده CPI
- بازدید: 3634
جدا کننده CPI
جداکننده های CPI که گاهی به نام TPI (Tilted plate Interceptors) نیز خوانده می شوند بطور گسترده ای جایگزین جداکننده های API و مخازن ته نشینی اولیه شده اند.
این واحدها فقط نیاز به 15 تا 20 درصد از فضای موردنیاز یک جداکننده ی API داشته و بطور چشمگیری هزینه ی ساخت و نگهداری را کاهش می دهند.
واحدهای CPI از مجموعه ای از صفحات موجدار فلزی تشکیل می شوند که با زاویه ی 45 تا 60 درجه در داخل مخزن قرار گرفته اند. ملاحظه شده است که اگر صفحات با زاویه ی 60 درجه قرار بگیرند، ذرات جامد به سهولت از روی صفحات به سمت پایین لیز خورده و در کف مخزن جمع آوری می شوند.
از مهمترین مزایای یک جداکننده ی CPI نسبت به جداکننده ی API می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- بالابردن راندمان جداسازی مواد روغنی و لجن از پساب.
- ایجاد جریان آرام ( Laminar) بین صفحات.
- کاهش قابل توجه فاصله و مسافتی که ذرات روغن باید طی کنند تا به سطح برسند. (حداکثر یک اینچ)
- تحت تاثیر قرار نگرفتن توزیع جریان در داخل جداکننده به وسیله ی وزش باد.
- کاهش چشمگیر هزینه ی ساخت جداکننده بخصوص در مواردی که نیاز به مواد مقاوم در برابر اسید باشد.
- این واحدها به آسانی قابل محافظت بوده و هیچگونه قطعه ی متحرک واقع در زیرآب و قابل تعمیر نیاز ندارند.
واحدهای CPI بطور گسترده ای در بسیاری از صنایع برای جداسازی آب و روغن به کار می روند اما در پالایشگاه ها با استقبال کمتری رو به رو شده اند. دلیل این امر آنست که این واحدها قادر به پذیرش و تحمل شوکهای حاصل از افزایش ناگهانی بارآلی و جریانهای با حجم زیاد به خوبی جداکننده های API نیستند. جداکننده های CPI نسبت به جریان پساب عبوری و بار روغن دارای محدودیتهایی می باشند که باعث کاهش راندمان عملکرد واحدها می شوند. مقدار جریان گذرنده از واحدهای CPI با مساحت صفحات و حجم واحد متناسب می باشد. مخازن CPI معمولا شامل 12 تا 48 صفحه ی موجدار بوده که بصورت موازی در داخل محفظه نصب می شوند. فاصله ی صفحات از یکدیگر بین 0/75 تا 1/5 اینچ می باشد. جنس صفحات بسته به مشخصات فیزیکی و شیمیایی پساب ممکن است فلزی و یا پلاستیکی باشند و معمولا با توجه به pH پساب از مواد پوشش دهنده ی مقاوم در برابر خوردگی استفاده می شود.